Fritidsaktiviteter

Fritid = læringsrum for fællesskabende oplevelser

Fritidens organisering og tilbud har væsentlig betydning for de unges samlede udbytte af opholdet på Skovmosen.
Set i et uddannelsesmæssigt perspektiv er fritiden og de lystbetonede og tilvalgte aktiviteter af stor betydning, idet de er med til at skabe indhold og helhed i den unges dagligdag. Den fysiske og psykiske balance styrkes, selvtilliden vokser og selvværdet øges.

Aktiviteter på matriklen
På Skovmosen vil der være mange former for fritidsaktiviteter både ude og inde. Ingen behøver at kede sig.
Støtte til og mulighed for at være med til at passe og pleje kaniner og hente æg hos egne høns, plante og dyrke egne grøntsager, frugter, urter, planter mv. Støtte til og mulighed for at være med til at bygge, have kreative ideer og se dem blive til virkelighed, rode med maskiner, reparere evt. egen knallert.
Vi planlægger at lave følgende i foråret: cykelbane til downhill cykler, badmintonbane, petanquebane, shelter til udendørsovernatning og meget mere. Vi er smæk fyldte med gode idéer og der bliver løbende igangsat nye fritidsaktiviteter, der matcher den aktuelle gruppe unge.

Fitness
De unge på Skovmosen har mulighed for at benytte vores eget fitnesslokale.
Fitnesslokalet er en stor succes og indeholder både løbebånd, spinningcykler, romaskine, cross-trainer og meget forskelligt vægttræningsudstyr.

Aktiviteter udenfor Skovmosen og Hovmosegaard
Så snart en ung er parat til at prøve kræfter med fritidsaktiviteter udenfor Skovmosen, vil vi skabe kontakt til lokale sportsklubber, foreninger m.v., afhængigt af den unges interesser og de aktuelle muligheder.